Er zijn op de Nederlandse markt een groot aantal verschillende betaalproviders actief. Niet zelden worden deze providers verward met betaalmethoden zoals Paypal en iDEAL. Een betaalprovider is eigenlijk de partij die er voor zorgt dat deze betalingen kunnen worden verwerkt. Eigenlijk is de betaalprovider dus een soort van tussenstap. Het gebruik van een betaalprovider is voor partijen die online gaan handelen niet verplicht, maar wel erg handig. Zeg nu zelf, is het echt nog van deze tijd om uitsluitend betalingen te accepteren met een klassieke overschrijving? Ik denk van niet. Je kunt daarbij beter een beroep doen op de diensten van een betaalprovider, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Door goed de verschillende betaalproviders en hun kosten te vergelijken zorg je ervoor dat je voor de verwerking van jouw betalingen niet teveel betaalt.  

Welke betaalproviders zijn er? 

De Nederlandse markt kent veel verschillende betaalproviders. Denk aan bekende namen zoals bijvoorbeeld Adyen, Mollie, Multisafepay en natuurlijk ook Sisow en Targetpay. Het ruime aanbod aan betaalproviders dat hun diensten aanbiedt op de Nederlandse markt zorgt ervoor dat het voor webwinkeliers vaak lastig is om de juiste keuze voor een goede betaalprovider te kunnen maken. Welke partij past er nu namelijk het best bij jouw bedrijf? Deze keuze zal doorgaans worden gemaakt aan de hand van twee verschillende factoren: 

  • Het aanbod van de verschillende betaalmethodes.
  • De kosten die de betaalprovider in rekening brengt voor zijn diensten.

Uiteraard zullen er bepaalde betaalmethodes zijn die je persé in je webwinkel wilt integreren. Dit is dan ook het eerste punt waar je bijvoorbeeld een vergelijking op kunt loslaten. Maar let daarbij ook op de kosten. Elke betaalprovider hanteert (veelal afhankelijk van de betaalmethode in kwestie) een bepaalde kostprijs. Deze kosten gaan af van de winst die je maakt, tenzij je er uiteraard voor kiest om deze integraal door te berekenen aan de klant. 

Houd de kosten op je transacties zo beperkt mogelijk

Wanneer je de kosten van je betaalprovider integraal doorrekent aan je klanten zou je kunnen denken dat dit voor jou als bedrijf geen direct financieel nadeel met zich meebrengt. Dat is niet helemaal juist. De kosten die jij gaat doorrekenen aan je klanten zullen er immers voor zorgen dat je prijs omhoog gaat, waardoor je wellicht niet erg concurrerend meer bent. Dit kan als gevolg hebben dat je heel wat potentiële klanten verliest en dat is uiteraard niet de bedoeling. Het vinden van de betaalprovider met de laagste kosten is dan ook gewenst. Hier bij DennFour kunnen we jou daar gelukkig als geen ander bij helpen! 

Verzeker jezelf van de laagste kosten voor je betaalprovider!

Heb je reeds een overeenkomst met een bepaalde betaalprovider, maar heb je het idee dat je daarvoor veel te hoge kosten betaalt? Dan kan het interessant zijn om uit te kijken naar een andere partij die voor jou financieel interessanter is of ben je van plan om je eerste stappen te zetten in de wondere wereld van de e-commerce en ben je daarvoor nog niet aangesloten bij een betaalprovider? Neem dan eerst contact met ons op. Zo voorkom je dat je heel wat tijd en moeite investeert in een betaalprovider die eigenlijk te veel kost. 

De juiste koppeling tussen jou en de betaalprovider

Naast de keuze voor een goede en betaalbare betaalprovider is ook de koppeling tussen jouw webapplicatie en deze betaalprovider belangrijk. De praktijk leert dat deze verbinding niet altijd goed gemaakt wordt, wat veel ergernis, vertraging en foutmeldingen kan opleveren.

Bij DennFour zijn we specialist in het maken van deze (API)koppelingen. Verzorgen wij deze voor jou, dan ben je verzekerd van een veilig, goed en snel werkend betaalproces. Met tevreden klanten als gevolg.

Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met ons op.