Bij DennFour zijn wij specialist in het ontwikkelen van op maat gemaakte software. Naast dat we met onze software kunnen zorgen voor optimalisering en kostenbesparing en waar nodig vereenvoudiging van processen, denken we ook graag mee bij innovatieve ideeën die voorbij komen.

Een van de recente voorbeelden daarvan is MijnGGDgegevens.nl. Door de recente berichtgeving dat persoonsgegevens van mensen die een GGD-coronatest hadden laten afnemen niet veilig bleken te zijn, bleek er behoefte te ontstaan om deze gegevens alsnog veilig te stellen.

Bescherm je identiteit 

Daartoe heeft DennFour samen met de initiatiefnemer software ontwikkeld waarbij men middels één simpele handeling de GGD kan verzoeken deze privégegevens te verwijderen.

Een dergelijk verwijderingsverzoek moet wel voldoen aan een aantal standaard beveiligingsvoorwaarden. We moeten er immers van verzekerd zijn dat jij degene bent die het verzoek indient. Daarom moet jouw identiteit dus met zekerheid online vastgesteld worden. En dat heeft DennFour nu gerealiseerd. Met behulp van onze software kun jij je verzoek veilig en eenvoudig indienen bij de GGD.

We gebruiken daarvoor binnen het systeem de zogenoemde iDIN-verificatie. Persoonsgegevens worden hierbij door jouw bank, in hun optimaal beveiligde omgeving, online geverifieerd. Omdat zij toegang hebben tot het basisregister voldoet deze verificatie aan de hoogste veiligheidseisen om vast te stellen met welke persoon we te maken hebben.
Door het gebruik van de iDIN-verificatie voorkom je dat je zelf kopieën van identiteitsdocumenten, zoals paspoort of rijbewijs, per post moet opsturen. Met alle risico’s van dien.

Gegevens laten verwijderen

Wil jij er ook van verzekerd zijn dat jouw gegevens na een coronatest niet in verkeerde handen vallen, dien dan bij de GGD het verzoek in je persoonsgegevens te laten verwijderen. Dat kan nu via MijnGGDgegevens.nl. Hiervoor is alleen je e-mailadres nodig en bij welke GGD de coronatest is uitgevoerd. Zo kun jij op een veilige manier opdracht geven aan de GGD om jouw persoonsgegevens te verwijderen uit hun systemen. Want wat niet opgeslagen is, kan ook niet in verkeerde handen vallen. 

Blijf veilig testen

DennFour heeft de techniek achter MijnGGDgegevens.nl binnen twee weken ontwikkeld en daarmee snel op de markt kunnen brengen. Zo kan Nederland veilig blijven testen.